UNS S32305 2205 F51

2205 duplex pjatë çelik në trashësi nga 3/16 "(4.8mm) përmes 6" (152.4mm). Forca japin është rreth dy herë se e Çelikë çelik austenitic, duke lejuar një projektuesi për të ruajtur peshën dhe duke e bërë me kosto aliazh më konkurrues në krahasim me 316L ose 317L.

trashësi në dispozicion për Alloy 2205:

3/16 "

1/4 "

5/16 "

3/8 "

1/2 "

5/8 "

3/4 "

7/8 "

1 "

1 1/8 "

1 1/4 "

1 3/8 "

1 1/2 "

4.8mm

6.3mm

7.9mm

9.5mm

12.7mm

15.9mm

19mm

22.2mm

25.4mm

28.6mm

31.8mm

34.9mm

38.1mm

1 5/8 "

1 3/4 "

2 "

2 1/4 "

2 1/2 "

2 3/4 "

3 "

3 1/4 "

3 1/2 "

4 "

5 "

6 "

 

41.3mm

44.5mm

50.8mm

57.2mm

63.5mm

69.9mm

76.2mm

82.6mm

88.9mm

101.6mm

127mm

152.4mm

 

Alloy 2205 (UNS S32305 / S31803) është një krom 22%, 3% molibden, 5-6% nikel, azotit alloyed duplex pjatë çelik me gjeneral të lartë, të lokalizuara, dhe stresi pronat e rezistencës korrozioni përveç forca të lartë dhe rezistencë të shkëlqyer të ndikimit .

Alloy 2205 duplex pjatë çelik siguron vendosjes dhe çarë korrozioni rezistencë të lartë për 316L ose 317L austenitic Çelikë çelik në pothuajse të gjitha mediat korrozive. Ajo gjithashtu ka korrozioni të lartë dhe pronat erozioni lodhje, si dhe zgjerim të ulët termike dhe përçueshmëri të lartë termale se austenitic.

Prona e përgjithshme

Alloy 2205 duplex pjatë çelik inox është një 22% kromi, 3% molibden, 5-6% Nickel azot i lidhur duplex pjatë çelik me gjeneral të lartë, të lokalizuara dhe pronat e rezistencës stresi korrozioni përveç forca të lartë dhe rezistencë të shkëlqyer të ndikimit.

Alloy 2205 duplex pjatë çelik siguron vendosjes dhe çarë korrozioni rezistencë të lartë për 316L ose 317L austenitic Çelikë çelik në pothuajse të gjitha mediat korrozive. Ajo gjithashtu ka korrozioni të lartë dhe pronat erozioni lodhje, si dhe zgjerim të ulët termike dhe përçueshmëri të lartë termale se austenitic.

Forca japin është rreth dy herë se e Çelikë austenitic çelik. Kjo lejon një projektuesi për të ruajtur peshën dhe e bën aliazh kosto më konkurruese në krahasim me 316L ose 317L.

Alloy 2205 duplex pjatë çelik inox është veçanërisht i përshtatshëm për aplikime që mbulon -50 ° F / + 600 ° F temperaturë. Temperaturat jashtë këtë varg mund të konsiderohet, por duhet disa kufizime, sidomos për strukturat ngjitur.

Aplikimet

anije 1.Pressure, tanke, tuba, dhe shkëmbyes të nxehtësisë në industrinë e përpunimit kimik

2.Piping, tub, dhe ngrohjes exchangers për trajtimin e gazit dhe naftës

3.Effluent sistemet e ashpër

4.Pulp dhe industria e letrës tretës, pajisjet zbardhues, dhe sistemet aksioneve trajtimit

5.Rotors, tifozët, boshte, dhe rrotullon shtyp kërkojnë forcën e kombinuar dhe rezistenca korrozioni

6.Cargo tanke për anijet dhe kamionë

pajisje 7.Food përpunimit

8.Biofuels bimët

Përbërje kimike:

 

Cr

ni

Mo

Co

Nb (+ TA)

TI

V

W

cu

C

Mn

N

si

P

S

fe

Al

Min 19.50 17.50 6.00           0.50     0.18          
Max 20.50 18.50 6.50           1.00 0.02 1.00 0.22 0.80 0,03 0.01 Bal  

Vetitë mekanike:

Shënime:

1, Testimi do të kryhet në përputhje me ASTM A370 ose EN ISO 6892-1 (elastik), EN ISO 6506-1 (ngurtësinë)

2, vetitë minimale citua (testohet në temperaturën e dhomës me një drejtim gjatësor)

3, Testimi kryhet në çdo shkrihet e materialit për trajtimit të ngrohjes grumbull

4, testet shtesë në mënyrë rutinore ndërmarrë:

5, ASTM G48A provë korrozioni (në 50 ° C) Jo vendosjes (në 20x zmadhim) dhe <4.0g / m2 humbje peshe

Vetitë fizike:

Densitet (Kg / m3) 8000
Përshkueshmëria magnetik (20 ° C) <1.05
Moduli i Jungut (kN / mm2) 200
Rezistencës specifik elektrike, 20 ° C (Ω-m) 0.85
Thotë koeficienti i zgjerimit termik, 20-100 ° C (m / m / degC) 16.5
Nxehtësia specifike, 20 ° C (J / kg.K) 500
përçueshmërisë termike, 20 ° C (W / MK) 13.5