304L не'рѓосувачки челик

Производство на Рефлектор: 304L

тип

Лесна и заварени цевки

Задник Заварени фитинзи

Прирабници и фитинзи притисок

големини

1/4 "преку 24"

1/4 "преку 48"

сите описи

Распоред

Sch10s, 40-ти, 80-тите години, 160 и XXS

Sch10s, 40-ти, 80-тите години, 160 и XXS

сите описи

ASTM стандарди

бар

Задник заварување фитинзи

Отковки

Цевки, заварени & Бесшевни

Цевка, заварени

Цевка, Бесшевни

Чинија

A 276

A403

A182

A312

A249

A213

A240

Минимална Физички својства

Сила на истегнување

развлекување

издолжување

цврстина

70KSI / 485 МПА

25 ksi / 170MPA

40%

RB 92 Max

Хемиски состав (wt%)

C

Mn

P

S

Си

Ни

Cr

Фе

0.030 Макс

2.00 Макс

0.045 Макс

0.03 Макс

1.00 Макс

8,0-11,0

18,0-20,0

биланс